Alicante

De Costa Blanca is een grote regio in Spanje met een aantal provincies, een van deze provincies is Alicante met de gelijknamige hoofdstad Alicante. Deze prachtige Spaanse stad ligt direct aan de Middellandse zee en is de tweede stad van de Costa Blanca (Valencia is net wat groter). Onder de Nederlandse toerist is Alicante niet bijzonder populair, maar toch is dit een veelgemaakte fout, want Alicante is een grote stad waar van alles te beleven is en te zien. De stad Alicante telt maar liefst 300.000 inwoners, ligt aan een prachtig strand (Playa del Postiguet) en is ook bekend dat het gelegen ligt onder het kasteel Santa Barbara welke gebouwd is op de 166 meter hoge heuvel. Via diverse reisorganisaties kunt u een vakantie boeken naar deze prachtige stad aan de Costa Blanca.

Hier vind u de laatste aanbiedingen en promo acties voor Alicante terug

Alicante-1 Alicante-2

Alicante – Bruisende Spaanse stad

Met 300.000 inwoners is Alicante al een aardige stad te noemen en door de vele resorts, hotels en appartementen en vakantievilla’s in de directe omgeving zijn er het hele jaar door ook vele toeristen terug te vinden. Want in de zomer is het met temperaturen rond de 30 graden heerlijk om een zonvakantie te houden en in de winter zijn er nog regelmatig dagen bij van rond de 20 graden waardoor een terrasje in een t-shirt nog steeds heel goed mogelijk is. Overdag kan je in Alicante heerlijk rondlopen, genieten van de prachtige oude stad luisterend naar de naam Casco Antiguo. Hier vind je vele leuke winkeltjes terug welke gevestigd zijn in de oude binnenstad, maar ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals de Basilica de Santa Maria en het plein Placa de l’ Anjuntament. Ook heeft Alicante de beschikking over een prachtige en lange boulevard waar je heerlijk langs het strand kunt lopen tussen de vele winkels en kraampjes. Aan de boulevard zijn het wel voornamelijk toeristen kraampjes met allerlei prullaria, maar zeker wel gezellig om eens overheen te lopen zo na het eten en heerlijk te genieten van het heerlijke weer.

’s Avonds veranderd een gedeelte van Alicante in een bruisend nachtleven waar je het hele jaar door heerlijk kunt uitgaan. Het grootste gedeelte van de clubs en kroegen liggen aan de boulevard of vlak aan, waardoor je lekker kunt rondstruinen en een kroegentocht kunt houden. Met vooral in de zomer diverse evenementen met vele bekende DJ’s is Alicante zeker een aanrader voor jongeren, maar ook voor de wat oudere mensen is het heerlijk uitgaan en terrasje pakken aan de boulevard.

Costa-Blanca-3 Costa-Blanca-4

Overwinteren in Alicante

Door de ligging is eigenlijk de gehele Costa Blanca geschikt om te overwinteren, en met overwinteren bedoelen wij natuurlijk dat de temperatuur ook in de maanden december/januari eigenlijk overdag niet lager is dan een graad of 16/17. Het voordeel van overwinteren in Alicante is dat in deze stad altijd wel wat te doen is, en deze stad niet alleen maar gebouwd is voor het toerisme, maar van zichzelf al een grote stad is in tegenstelling tot sommige andere badplaatsen. Als u ervoor kiest om te gaan overwinteren dan zouden wij Alicante of Benidorm dan ook zeker aanraden. De prijzen zijn mooi laag, er is van alles te doen en de sfeer is uitstekend zoals je gewend bent in Spanje!

Accommodaties Alicante

Er zijn vele soorten accommodaties te vinden in Alicante, eigenlijk voor ieder wat wils een ook voor elk budget. Wilt u een onbezorgde vakantie zonder omkijken dan bent u misschien meer een hotel of resort type, en deze zijn genoeg terug te vinden in de stad zelf en in het kustgebied. Maar u vind hier ook vele mooie vakantievilla’s terug welke u voor hele nette prijzen kunt boeken. Het vervoer naar de Costa Blanca kan op vele manieren, waarvan het vliegtuig of gewoon met de eigen auto de meest gebruikte vervoersmiddelen zijn. Vliegen is veruit het snelst omdat er een luchthaven aanwezig is bij Alicante (net buiten de stad ligt luchthaven El Altet). Met de auto is het vanuit Nederland toch al gauw een rit van dik 16 uur rijden, maar het voordeel van met een eigen auto op vakantie gaan is dat als u een vakantiehuisje huurt u makkelijk erop uit kunt gaan om bijv. boodschappen te doen. Mocht u toch liever gaan vliegen dan kunt u natuurlijk ook altijd een huurauto pakken, wij raden wel aan om deze van tevoren via een Cheapcars of Hertz alvast te reserveren. Dit om teleurstellingen te voorkomen, zeker in het hoogseizoen als er veel vraag is naar huurauto’s.

Costa Blanca
Logo
Shopping cart