Bezienswaardigheden Costa Blanca

Als je aan de Costa Blanca denkt, denk je misschien niet meteen aan de diverse bezienswaardigheden. Bij de Costa Blanca denken de meeste Nederlanders toch eerder aan de zon en de zee. Dat is ook niet gek, want daar staat deze Spaanse regio ook bekend om zowel in de zomer als in de winter periode. Echter je kunt hier veel meer dan alleen maar genieten van een heerlijk koud biertje aan het strand, veel meer zelfs. De Costa Blanca bezienswaardigheden zijn namelijk legio. Of je nu op zoek bent naar heerlijk vermaak, prachtige natuurgebieden of historische bouwwerken. Je vind het hier allemaal verspreid over de regio. In dit artikel neem ik je mee naar de diverse bezienswaardigheden die de Costa Blanca jou kan bieden.

Historische binnensteden

De echte badplaatsen aan de Costa Blanca zijn veelal niet de moeite waard om te bekijken om hun historische binnensteden, maar toch zijn er wel een aantal de moeite waard om te bezoeken. Met uitstek op 1 qua binnensteden komt toch wel de stad Valencia. De stad Valencia heeft je namelijk bizar veel te bieden en ligt in de regio Costa Blanca. Met zijn 2 miljoen inwoners en een enorm rijke geschiedenis is hier veel te zien en te beleven. Valencia staat erom bekend dat het een bruisende stad is met vele leuke evenementen het hele jaar door met het hoogtepunt toch wel in de zomerperiode. Festivals, leuke marktjes, prachtige bouwwerken, eeuwenoude fort, kasteeltjes en prachtige kathedralen sieren de skyline van deze mooie stad. Daarnaast is een dagje naar Valencia ook een echte aanrader voor de shopping queens. Deze stad heeft je zoveel te bieden, en zeker voor degene die wat meer dagen over hebben tijdens hun vakantie dan is een of meerdere dagen Valencia zeker een aanrader!.

Naast Valencia is een bezoekje aan Alicante ook de moeite waard. De hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante staat namelijk bekend om de Castillo de Santa Bárbara welke op de berg midden in Alicante staat. Vanuit de oude binnenstad kan je tegenwoordig zelfs eenvoudig dit kasteel bezoeken zonder een trap op te hoeven lopen. Met een lift word je hier naar boven gebracht en kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

 

Costa Blanca
Logo
Shopping cart