Calpe

Een vakantie naar Calpe aan de Middellandse zeekust is een vakantie welke gericht is op rust. Calpe is een badplaats aan de Costa Blanca welke ondanks zijn populariteit toch een soort rust lijkt uit te stralen. Geen massa toerisme als een Allicante en een Benidorm, maar stiekem in de zomermaanden komen er veel toeristen op deze bijzondere badplaats af. Calpe is vooral bekend om zjin bijzondere rots, namelijk de Penon de Ifach. Een vakantie naar Calpe kunt u zo duur maken als u zelf wilt, want er zijn al bijzonder voordelige vakanties mogelijk naar dit prachtige plaatsje in Spanje, maar u vind hier ook prachtige luxe hotels met zwembaden terug waar u iets meer betaald, maar ook meer voor terugkrijgt. Calpe als badplaats is niet zo bruisend als sommige andere badplaatsen, maar toch is er genoeg te beleven.

Bekijk hier alle beschikbare vakanties naar Calpe aan de Costa Blanca

Costa Blanca vakantie Alicante-1

Calpe – Relaxvakantie aan de Spaanse kust

Het oude centrum van Calpe (La Peca) is heerlijk om doorheen te slenteren met zijn vele winkeltjes en bezienswaardigheden als de San Juan de la Cometa (kathedraal). Verder is de Penon de Ifach een prachtig natuurreservaat die u al vanaf het strand kunt bewonderen, maar ook heerlijke wandelingen in de buurt kunt maken. Een vakantie naar Calpe word vooral geboekt door mensen die van wat meer rust houden tijdens de vakantie, en als ze erop uit willen dan ben je ook zo in een Allicante om heerlijk uit te gaan en te stappen. Calpe is ondanks zijn toeristische karakter en inrichting als badplaats toch voor het gevoel geen badplaats waar duizenden toeristen verblijven. Door het authentieke karakter is een vakantie hier over het algemeen een echte relax vakantie met zon, zee en strand. Heerlijk genieten van Spanje op zijn best! Met vele leuke restaurantjes in het oude centrum of juist aan de lange boulevard waar u kunt genieten van pinchos en tapas. Prachtig uitzicht op de Penon de Ifach welke u ook zelf kunt gaan beklimmen als u zin heeft of het oude centrum van Calpe verkennen met vele historische gebouwen.

Alicante-2 Costa-Blanca-4

Calpe vakantie

Een vakantie in Calpe is een echte aanrader en de prijzen hier naartoe zijn niet hoog. De Costa Blanca in Spanje is een heerlijke streek om een heerlijke zonvakantie te vieren en de temperatuur in de zomer is hier met een gemiddelde van 30+ graden zeer aangenaam te noemen. Overwinteren in Calpe is zeker ook mogelijk omdat ook in de winter de temperaturen aangenaam blijven en zo rond de 15-20 graden overdag liggen. Hierdoor is het zelfs in hartje winter nog mogelijk om in een t-shirt op het terras te zitten!Een vakantie boeken naar Calpe kan eenvoudig online bij diverse reisorganisaties. O.a. bij Sunweb, TUI en Kras kunt u kiezen uit vele hotels en accommodaties in Calpe en omstreken.

Costa Blanca
Logo
Shopping cart