Praktische informatie

Op deze pagina vind u diverse tips en informatie terug over de Costa Blanca waar u rekening mee kunt houden als u op vakantie gaat naar deze Spaanse regio. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk zeggen ze, en zo komt u ook niet voor nare verrassingen te staan. Heeft u zelf nog tips of suggesties dan horen we dit graag zodat we deze pagina zo actueel en compleet mogelijk kunnen houden.

Paspoorten/ID-kaart

Omdat Spanje lid is van de Eurozone en het bijbehorende Schengen-verdrag zijn de grenscontroles en lange wachtrijen bij de Douane verleden tijd, maar het is nog steeds een vereiste om geldige reisdocumenten op zak te hebben. Eigenlijk net zoals in Nederland, met als grote verschil dat een rijbewijs niet voldoet als geldig Identiteitsbewijs in het buitenland, dusCosta-Blanca-3 ook niet in Spanje. Als u met het vliegtuig op vakantie gaat komt u dan ook niet verder als een Schiphol, omdat zonder geldig identiteitsbewijs u niet het vliegtuig in mag. Als u met de auto gaat heeft u wel kans om op uw bestemming te komen zonder controle, maar het is zeker niet aan te raden omdat het ook in Spanje verplicht is om je te kunnen identificeren.

Eten & Drinken

In theorie kunt u net zo eten en drinken als de Spanjaarden zelf en hoeft u eigenlijk nergens extra rekening mee te houden. Het drinken van leidingwater raden wij echter toch wel af, niet omdat dit een acuut gevaar voor de gezondheid is, maar wel door de samenstelling hiervan. Het leidingwater aan de Costa Blanca smaakt namelijk voornamelijk naar Chloor en ook om koffie/thee te zetten is door het hoge kalkgehalte en de overheersende chloor smaak niet aan te raden. Gelukkig denken de Spanjaarden hier net zo over en is het aanbod aan mineraal water in flessen bijzonder groot in de supermarkten en vele winkeltjes aan de Costa Blanca voor een klein bedrag.

Alarmnummer & hulpdiensten

Als u op vakantie gaat naar het buitenland is het altijd aan te raden om de telefoonnummers van uw reisverzekering bij de hand te hebben, mocht dit nodig zijn. Voor acute nood kunt u in Spanje net zoals in Nederland contact opnemen met 112 (politie, brandweer en ambulance).

Zorgkosten

Deze vermelden we apart omdat dit de laatste jaren nogal aan verandering onderhevig is geweest. Als u namelijk in het buitenland op vakantie gaat en u heeft onverwacht zorg nodig, dan is het niet meer vanzelfsprekend dat deze zorgkosten vergoed worden. Bekijk hiervoor goed uw zorgpolis en mocht deze het niet volledig dekken dan raden we u aan om een reisverzekering af te sluiten voor de zorg, meer informatie hierover vind u hier.

Costa Blanca
Logo
Shopping cart