Moraira/Calpe

Het vissersplaatsje Moraira aan de Costa Blanca is allang geen klein vissersplaatsje meer. Inmiddels is Moraira namelijk steeds bekender aan het worden onder de toeristen en trekt het daardoor ook steeds meer toeristen. Met zo’n 15.000 inwoners is het geen grote plaats zoals een Alicante of Benidorm. Het kleinere karakter van Moraira zorgt er daardoor voor dat het een hele andere badplaats is dan vele andere. Het voelt hier minder als massa toerisme en er heerst meer een traditioneel Spaans sfeertje. Schijn bedriegt echter want ondanks dat het nog steeds een vissersplaatsje is, is Moraira een echt toeristisch oord geworden waar jaarlijks tienduizenden toeristen naartoe trekken. Bekijk hieronder het aanbod aan te gekke vakanties naar dit vakantieoord om erachter te komen waarom!

Filter

Toont alle 3 resultaten

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bungalows Costa Blanca - inclusief huurauto
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Finca's Costa Blanca met privézwembad - inclusief huurauto
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Villa's Moraira met privézwembad - inclusief huurauto

Dit komt om diverse redenen dat deze plaats steeds populairder word, maar de rust en de ligging van Moraira in de Costa Blanca zorgen er het meeste voor. Nog een leuk feitje is dat u hier bijna geen echte hoogbouw vind, de hotels en appartementencomplexen die je hier terugvind zijn niet hoger dan 5 a 6 verdiepingen.

Costa-Blanca-4 Alicante-1

Wat te doen in Moraira

Zoals elke Spaanse badplaats is de belangrijkste bezigheid toch wel het strand hangen in de zomer, en hierdoor zijn de meeste activiteiten, winkeltjes en restaurantjes voornamelijk langs het strand te vinden. Met in totaal zo’n 8km strand heb je dan ook genoeg keuze. De meeste stranden zijn voorzien van diverse voorzieningen waaronder ligbedjes en restaurantjes waar u lekker kunt genieten van een terrasje. Door de ligging van Moraira tussen de diverse grote badplaatsen in, is het dan ook een prima uitvalsbasis om de Costa Blanca te verkennen, zeker als u op zoek bent naar een stukje geschiedenis en mooie en bijzondere gebouwen bied dit vissersplaatsje niet veel. Met het Kasteel van Moraira en Uitkijktoren Cap d’or heb je het namelijk wel gehad, maar aangezien Benidorm om de hoek ligt net zoals de plaatsen Calp, Denia en Villajoyosa.

Hotels en appartementen

Er is misschien niet veel hoogbouw aanwezig, maar dat betekend niet dat er weinig grote hotels/resorts zijn, deze zijn er namelijk in de loop der jaren zeker wel bijgekomen alleen dan veel breder gebouwd in plaats van in de lucht. Als u een relax zonvakantie aan de Costa Blanca wilt dan bent u hier ook op het juiste adres en heeft u veel keuze. Het is niet voor niets dat veel toeristen die jaarlijks naar de Costa Blanca gaan om te genieten van de zon, de zee en zijn prachtige stranden tevens een terugkerende gast zijn in Moraira. Het is namelijk een typische badplaats welke veel minder massa toeristisch oogt als de vele andere badplaatsen en veel mensen hier echt hun rust vinden die ze zoeken voor hun vakantie. Onder Nederlanders is Moraira ondertussen ook steeds populairder geworden, en dat zie je o.a. aan de supermarkten waar je producten terugvind die typisch Nederlands zijn.

Qua appartementen heeft u hier ook genoeg keuze en u kunt daarbij veelal kiezen uit losse appartementen of kleine complexen waar u heerlijk kunt genieten en op uzelf kunt zijn. Voor een uitgebreid aanbod aan appartementen en hotels Moraira kunt u hier terecht.

 

Costa Blanca
Logo
Shopping cart